Ägg, ägg & ägg!

äggenred

Ägg är ju så himla gott och sen är det ju väldigt nyttigt också. Ett ägg  innehåller massvis av proteiner, mineraler, fetter och vitaminer, den enda som saknas är vitamin C.

Vi åker ofta ut till en gårdbutik i närheten och köper på oss flera flak med ekologisk ägg. Jag gillar ägg som allra bäst då de är kokta och serveras sådär perfekt kladdig med lite salt (på vår spis är det efter 4,5 minuter).

Ägg går att använda till väldigt mycket och är snabblagat samt mättande. Här kommer tre recept på snabblagade recept med ägg som en av huvudingredienserna:

Räksallad    Pocherade ägg i tomatsås    Omelett

20140107-214405.jpg20131112-212244.jpgomelettred

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s