Ugnsbakad fläsksida

20140118-201743.jpg

Ikväll stod Jonas för maten och det servererades ugnsbakad fläsksida, supergott! Hittar du inte färsk fläsksida kan du ta rimmad istället, men då kan du minska på mängden salt. Fläsksidan serverades med morotspuré gjord på morötter och spad från fläsket samt rostade pumpakärnor.

Fläsksida 4 personer

1 kg färsk urbenad fläsksida, 1 msk salt, 2 tsk socker/honung, 5 vitlöksklyftor 5 timjankvistar

Gnid in fläsksidan med salt och socker/honung. Lägg köttet med svålen nedåt i en ugnsform. Häll över vatten så det täcker köttet och lägg sedan hela vitlökar samt timjan runt om. Tillaga i ca 1½ timma i 150 grader. Vänd på köttet och tillaga ytterligare ca 50 mintuter i 175 grader. Låt vila och skär sedan upp.

Receptet kommer från Tom Sjöstedts Äntligen Helg.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s