Nutellacheesecake

20140118-172720.jpg

I höstas bjöd min mamma på en cheesecake med nutella och den var så himla god. Jag gjorde ju hemmagjord nutella igår, så därför passade jag på att testa en variant av cheesecaken som mamma bjöd på. Istället för digestivekex som det är i originalreceptet använde jag glutenfria mandelkakor som jag hade i frysen. Jag gjorde färskostkrämen på 200 g färskost och den mängd nutella som blev då jag gjorde den hemmagjorda nutellan. I originalreceptet ska det vara 400 g färskost och en burk köpt nutella (400g). Smaka av och testa dig fram.

Nutellacheesecake

1 burk nutella eller hemmagjord nutella , 200-400 g naturell färskost, eventuellt florsocker eller annan sötning, 10-12 digestivekex eller andra torra kex/kakor, 25-50 g smör

Mixa kex/kakor, smör och några matskedar nutella tills du fått en grynig massa. Tryck ut i en form med avtagbara kanter. Blanda lika mängd färskost och nutella till en kräm och smaka eventuellt av med lite florsocker eller annan sötning. Häll krämen i formen och ställ in i frysen i minst 2 timmar. Servera med till exempel rostade hasselnötter, flagad choklad eller hallon och en stor klick grädde.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s