Kyckling med chimichurri

20140119-094954.jpg

 

Chimichurri är en smakrik och syrlig sydamerikansk sås. Vi brukar servera chimichurrin ihop med kyckling och grönsaker. Servera som en sallad eller med tortillabröd.

Kyckling med chimichurri 4 personer

Kyckling: 1 hel kyckling, kryddor (t.ex. salt, peppar, chili, vitlök, spiskummin, citron, paprikakrydda)

Chimichurri: 2 små röda lökar/ 1 stor, 4 vitlöksklyftor, 3 lime, 2 msk vinäger, ½ röd chili, 2 msk spiskummin, 2 msk olja, salt, peppar, färsk mynta och/eller koriander

Tillbehör: till exempel sallad, sockerärtor, tomater, majs, crème fraiche, lime, eventuellt tortillabröd

Krydda kyckling och tillaga den hel i ca 60 minuter. Låt svalna lite och rensa sedan bort köttet från benen. Hacka lök, vitlök och chili till chimichurrin. Tillsätt limesaft, vinäger samt olja, tillsätt spiskummin och smaka av med salt och peppar. Hacka in rikligt med färska örter. Servera kycklingen med grönsaker, chimichurri och crème fraiche. Pressa eventuellt över lite lime.

kycklinchimichurry

Annonser

2 tankar om “Kyckling med chimichurri

  1. Lustigt- jag åt chimichurri ute på restaurang härom helgen, som sås till grillspett, och undrade just vad det var jag åt egentligen, och blev sugen på att laga det själv! Underbart gott var det iallafall, så nu får jag testa ditt recept – tack! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s