Vallmobröd

brödred

Detta bröd liknar det brödet jag brukar baka, men med lite andra ingredienser och proportioner. Det blev väldigt gott! 🙂

Vallmobröd 1 limpa

4 dl linfrön, 2 dl mandelmjöl, 1 dl sesamfrön, 1 dl solrosfrön, ½ dl fiberhusk, ½ tsk salt, 1 msk bakpulver, 1 tsk hel fänkål (brödkrydda), 50 g smör, 6 ekologiska ägg, 250 g keso, 1 dl yoghurt, sesamfrön + smör till formen samt vallmofrön att strö över brödet.

Mixa frön samt mandelmjöl till ett mjöl. Tillsätt fiberhusk, bakpulver, salt samt stött/malen fänkål. Smält smöret och vispa sedan ihop det med äggen, keson samt yoghurten. Blanda ”mjölet” med äggblandningen och häll i en smörad form täckt med sesamfrön. Toppa med rikligt med vallmofrön. Grädda i 175 grader grader i ca 65 minuter.

bröd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s