Mascarponekräm

mascarponekräm1

Mascarponekräm är väldigt fräscht & gott och kan användas i glass, i tiramisu eller som tillbehör till frukt. I helgen testade jag att servera krämen till ingefärskokta päron. Jag varvade kräm och päron och toppade med kakao. Tänk på att använda ekologiska citrusfrukter då du ska använda skal i matlagning.

Mascarponekräm 4 personer:

3 dl grädde, 1 paket mascarpone, 2-3 citroner, ½ apelsin, 1-2 msk honung/agavesirap eller annan sötning

Vispa grädden. Tillsätt mascarpone, saft från citrusfrukterna, valfri mängd citrusskal samt sötning. Vispa till en fluffig kräm. Servera som den är, kyl den eller tillsätt äggula och frys in som glass.

Inkokta päron:

2 päron, skal från 1 citron, saft fån ½ citron, 1 liten bit färskingefära skuren i strimlor, 1 tsk äkta vanilj, 1 dl vatten, eventuellt lite honung.

Skala och skär päronen i varfria bitar. Koka upp övriga ingredienser till en lag och lägg sedan i päronon. Låt sjuda tills päronen fått önskad konsistens. Låt päronen svala i lagen fram till servering.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s