Härliga lördag!

20140111-111211.jpg

Att göra ”egen” smaksatt yoghurt är ju väldigt enkelt och väldigt gott. Jag brukar oftast köpa naturell turkiskt 10%-ig yoghurt och smaksätta med äkta vanilj samt bär. Ett tips är att göra en stor omgång yoghurt på en gång, så det räcker till många härliga frukostar. Idag serverades yoghurten med röda vinbär och nötter samt kokosflan som rostats i lite vanilj.

Just nu står det ”rödbetsjord” i ugnen inför kvällens förrätt. Jonas ska testa att göra kycklinglevermousse med rödbetsjord som tillbehör. Resultatet kommer senare :).

Annonser

5 tankar om “Härliga lördag!

  1. Hej!

    Blev extremt nyfiken på vad rötbetsjord är. Känns som något som skulle kunna passa mina gamla glömda, men fortfarande omögliga, röbetor i kylen.

    Kanske har du något annat tips annars?

    Ylva, grannen i Skeviksstrand

    • Rödbetsjord görs på rödbetssaft (vi köpte i hälsokostbutiken) samt mandelmjöl och lite salt. Smeten torkas i ugnen i 100 grader i ca 12 timmar tills det blir till ”jord”. Vi hade det som tillbehöver till kycklinglevermousse. Tips till rödbetorna är antingen att tärna rödbetor, morötter och steka ihop med lök till en ”pytt” kanongott tillbehöver till husmanskost eller istället för potatis i en vanlig pyttipanna. Annars är det ju alltid gott att rosta dom i ugnen och servera med getost, mandel och lite honung 🙂

  2. Har du testat rysk youghurt? Om möjligt ännu godare än den turkiska 🙂 Mer gräddig. Min standardfrukost är numera rysk youghurt m vaniljpulver, bär och rostade pumpakärnor- mums! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s