Spenatsoppa med ägg

20140109-221132.jpg

Sopptorsdag!

Spenatsoppa 4 personer

400 g färsk bladspenat, 300 g fryst spenat, 2 schalottenlökar, 1 dl kyckling- eller grönsaksbuljong/fond, 3-5 dl grädde, riven muskot, olja, salt, peppar, ekologiska ägg

Hacka löken fint och fräs i lite olja. Häll i den färska spenaten och låt vätskan i spenaten dras ut och reduceras. Häll på fryst spenat, buljong/fond samt lite av grädden. Smaka av med salt, vitpeppar samt lite riven muskotnöt. Eventuellt kan du tillsätta en liten skvätt syra i form av vinäger eller citron. Låt sjuda i ca. 15 minuter och häll eventuellt i mer grädde under tiden. Servera soppan som den är eller mixa för att få den slät. Servera soppan med ekologiska kokta ägg med krämig gula samt toppa gärna med lite gräslök eller persilja.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s