Somrig räksallad

20140107-214405.jpg

Denna sallad gör att man får riktiga sommarkänslor i kroppen. Jag kollade igenom gamla kort och hittade denna enkla och fräscha sallad som passar lika bra nu som på sommaren. Sallad tycker jag är ett bra alternativ som lunch när man ska äta lite stadigare middag på kvällen och även ett bra alternativ då man har lite tid till matlagning. Med ägg, avokado och ost blir salladen dessutom väldigt mättande. Till salladen serverades en aioli, som är en majonnäs smaksatt med vitlök.

Räksallad

Räkor med skal, ekologiska ägg, salladsblad, tomat, gurka, avokado, smakrik ost, dill, citron, rapsolja eller annan neutral olja, salt, peppar

Skala räkorna och lägg dem på en bädd av grönsaker. Ringla över lite olja, pressad citron samt krydda med salt och peppar. Koka de ekologiska äggen och skiva upp. Servera med citron, dill, tärnad ost och aioli.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s