Rub- en torr kryddblandning

20140105-134047.jpg

En rub är en torr kryddblandning som används för att ge smak åt kött istället för att använda marinad eller glaze. En rub innehåller oftast lite socker, det är för att sockret blir till en hård bark utanpå köttet då det tillagas, vilket gör att köttsafterna stannar inne i köttet och då blir det extra saftigt. När du väl gör en rub kan du lika gärna göra mycket och spara det du inte använder. Rubben är även god att använda som smaksättning till exempel i en BBQ-sås. Nedan är en variant på en rub som vi använder oss av till dagens pulled pork som nu står i ugnen. Recept kommer senare!

Rub:

3 msk paprikapulver, 2 msk spiskummin, 1 msk senapspulver, 1 msk chilipulver (jag använde den lite sötare anchochilin), 1 msk vitlökspulver, 1 msk lökpulver, 1 tsk cayennepeppar, 1 msk socker, 2 msk salt, 1 msk svartpeppar

20140105-134202.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s