Pulled pork

20140105-221251.jpg

Att tillaga långsamt på spisen, i ugnen eller på grillen är ju väldigt populärt. Köttet blir mört och saftigt och går att dra isär väldigt lätt, därav namnet pulled. Jag tycker det är väldigt smidigt att använda sig av ugnen, då man kan sätta in en termometer med timer i köttet och sedan lämna det helt i flera timmar.

Pulled pork 4 personer

1,2 kg fläskkarré i bit med ben, rub samt BBQ-sås

Lägg köttet i en ugnssäker gryta eller på en ugnsform. Klappa in rubben runt hela köttet. Tillaga i ca 6 timmar i 110 grader tills temperaturen är 95 grader. Stäng sedan av ugnen och låt köttet svalna i ca 1-2 timmar. Använd två gafflar och dra isär köttet, det ska vara trådigt. Strö över lite rub över det ljumna köttet samt häll över lite BBQ-sås och rör sedan om.

Köttet serverades med BBQ-sås, inlagd rödlök med lime, coleslaw med lime, mynta, chili och vitlök, smörkokt majs samt riven ost. Om man vill kan man servera pulled pork med hamburgerbröd eller tortillabröd.

.20140105-213551.jpg

Annonser

2 tankar om “Pulled pork

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s