Pannbiff med gräddsås & stekt lök

 

20140105-030034.jpg

Här kommer ett tips inför söndagsmiddagen: klassisk pannbiff med gräddsås och stekt lök. Använder du nötfärs till biffarna kan det behövas en liten skvätt extra grädde i smeten, eftersom nötfärs inte är lika fet som blandfärs. Om du vill kan du blanda nöt- och blandfärs.

Pannbiff 4 personer

Biffar: 600-800 g blandfärs/nötfärs, 1 gul lök, 1 ägg, 1/2-1 dl vispgrädde, salt, svartpeppar, vitpeppar

Gräddsås: 4 dl grädde, sky från pannbiffarna, smör, salt, peppar, eventuellt lingonsylt eller lingon

Tillbehör: morötter/broccoli/blomkål/haricots verts, gul lök, lingon (lingonsylt)

Biffar: Riv löken till biffarna. Blanda färsen med löken och rör i ägg samt vispgrädde. Krydda med salt och mycket peppar (stek gärna lite kryddad färs och smaka av). Forma färsen till biffar och stek i rikligt med smör. Stek några biffar i taget på hög värme så att du får en fin yta, sänk värmen och låt biffarna bli genomstekta. Du kan även låta biffarna bli klara i ugnen (ca 80 grader).

Gräddsås: Häll i lite vatten i pannan du stekt biffarna i och använd skyn till såsen. Låt skyn sjuda med grädden tills såsen reducerats. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite lingonsylt/lingon för att få lite sötma.

Tillbehör: Koka grönsakerna i saltat vatten. Häll av och lägg på en klick smör. Skär löken i ringar och stek i smör tills de blivit mjuka. Servera med lingon eller lingonsylt.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s