BBQ-sås

20140105-213551.jpg

Till pulled pork är en BBQ-sås ett måste, det kanske inte är så nyttigt, men det är väldigt gott! Måttangivelserna nedan är väldigt ungefärliga och ingredienserna är av det som fanns hemma. Som vanligt gäller det att få en bra balans mellan sälta. syra, hetta och sötma. I många BBQ-recept är det stora mängder tillsatt socker, men i detta recept kommer sötman från honungen och tomaterna samt från chilisåsen, HP-såsen och Worcester-såsen. Använder du balsamicovinäger tillför den också mycket sötma. Välj mängden tomater utefter hur tomatig du vill ha såsen. BBQ-såsen passar även bra till revbenspjäll eller kyckling.

BBQ-sås

200-400 g passerade/krossade ekologiska tomater, 1 stor gul lök, 4 vitlöksklyftor, ½ dl tomatpuré, 2 msk riven färsk ingefära, ½ chilisås, 1 tsk soja, 1 tsk worcestersås, 2 msk HP-sås, 1 msk honung, ½ dl rub, ½ chili, ½ dl vinäger, 1 tsk rosmarin, 1 msk spiskummin, 1 msk chilipulver, salt och peppar olja

Hacka lök, vitlök och chili och stek i lite olja. Tillsätt tomatpuré samt passerade/krossade tomater och låt koka upp. Häll i smaksättarna och kryddorna och låt puttra i ca 15-30 minuter. Tillsätt eventuellt lite vatten om såsen reducerats för mycket. Smaka av under tiden tills du är nöjd med balansen mellan smakerna. Servera BBQ-såsen som den är eller mixa den innan servering.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s