Fröknäcke

fröknäcke

För er som är nya här på bloggen vill jag verkligen tipsa om detta goda fröknäcke. Det är lätt att göra och kan varieras med olika smaksättningar. Hur gott som helst med smör och en god ost! Min favoritsmaksättning är brödkryddorna anis 0ch fänkål.

Fröknäcke

1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, ½ dl hela linfrön, 2 msk pofiber, 1 msk fiberhusk, ½ tsk salt, ½ dl ekologiskt kokosfett, 2 ½ dl kokande vatten, flingsalt att strö över

Smaksättning: anis + fänkål, vallmofrön, rosmarin + timjan, kanel + kardemumma

Blanda alla torra ingredienserna inklusive smaksättning. Smält fett och tillsätt det kokande vattnet, låt koka upp igen. Häll vätskan över fröblandningen och rör om ordentligt. Låt svälla några minuter och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut med slickepott så tunt du kan. Strö över flingsalt och lite mer av smaksättningen. Grädda i ca 45 minuter i 150 grader, sänk sedan till 50 grader och låt fröknäckena torka i cirka två timmar. Om du vill att knäcket ska vara i rutor kan du ta ut det efter de första 45 minuterna och markera rutor med kniv.

Receptet kommer ifrån Birgitta Höglund.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s