Fläsk med löksås

20140102-204820.jpg

Svensk husmanskost är så himla gott och just fläsk med löksås är en favorit från barndomen. Jag brukar steka fläsket i ugnen, då undviker man lite av stekoset och fläsket blir sådär knaprigt som jag tycker det ska va.

Fläsk med löksås 4 personer

600-800 g rimmat sidfläsk, 3 gula lökar, 3-5 dl grädde, salt, vitpeppar, smör, 1 blomkålshuvud.

Lägg fläsket på ett plåt med bakplåtspapper och stek i ugnen (250 grader) i ca 10-15 minuter. Vänd fläsket då det fått fin färg. Lägg fläsket på lite hushållspapper då det är klart. Hacka löken och svetta den i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde, salt och peppar och låt såsen reduceras. Tillsätt eventuellet mer grädde under tiden, använd den mängd som behövs för att få såsen så tjock som du önskar. Koka blomkålen och servera med en klick smör och salt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s