Chokladtryffeltårta

20140102-151558.jpg

Här kommer receptet igen på kakan från nyår. Jag skall testa att baka den med mandelmjöl nästa gång, borde bli precis lika gott :).

Chokladtryffeltårta (ej glutenfri)

Chokladkaka: 150 g smör, 3 dl socker, 1 dl kakao, 1 tsk äkta vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljpulver), 2 ägg, 2 dl vetemjöl

Chokladtryffel: 1 ½ dl vispgrädde, 2 msk smör, 200 g mörk choklad, ½ dl pinjenötter

Smält smöret och rör sedan i socker, kakao och vanlijpulver, Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Häll kakan i en smörad och bröad rund form. Grädda i cirka 20 minuter i nedre delen av ugnen i 175 grader. Låt kakan svalna. Koka upp grädde och smör till tryffeln. Tag från plattan och rör i hackad mörk choklad till du fått en slät tryffel. Låt tryffeln halvstelna i kylen och bred den sedan över kakan. Garnera med pinjenötter som du rostat i en torr panna. Låt stå kallt, gärna ett dygn innan servering. Skär upp tårtan i bitar och servera med glass, grädde eller bara som den är.

Receptet kommer från arla.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s