Rosendals morotskaka

20131228-120027.jpg

Denna morotskaka kommer från Monica Ahlbergs bok Rosendals trädgårdscafé. Den har hängt i länge som en av mina absoluta favoritkakor och brukar vara väldigt uppskattad av alla. Kakan är inte glutenfri, men jag har tänkt testa att baka den med mandelmjöl. Recept och recension kommer när jag testat :).

Kaka: 2½ dl neutral olja, 3 dl socker, 4 dl fint rivna ekologiska morötter, 3 ekologiska ägg, 4 dl vetemjöl, 1 tsk bikarbonat, ½ tsk salt, ½ tsk nyriven eller malen muskotnöt, 1 tsk kanel, 1 dl grovt hackade valnötter eller hasselnötter

Frostning:  200 g rumstemperarat smör, 200 g philadelphiaost, 2 dl florsocker, 1 tsk ekologiskt vanlijpulver, saft och skal från 1 ekologisk citron

Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i smeten. Häll i en smord och bröad form och grädda i 200 grader i cirka 30-35 minuter. Jag använde mig av en sockerkaksform med hål i mitten. Låt kakan svalna.

Vispa alla ingredienserna till toppingen till en fluffig smet och bred sedan över kakan med en slickepott. Sikta över lite kanel.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s