Nyårsmeny 2: Entrecôte med rödbeta och chevré

klippt

Entrecôte med rödbeta och chevré 6 personer

Det är viktigt att du hittar bra entrecôte, för er som bor i Skövde rekommenderas Glädjes gårdsbutik eller Delikatesshandeln.

Entrecôte: 1000-1200 g entrecôte (gärna hängmörad), salt, peppar, olja, smör

Rödbetor: 12 rödbetor, chevré, olivolja, färsk basilika, pinjenötter, salt, peppar, honung eller agavesirap

Skala och skär rödbetorna i 0.5-1 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt och häll över lite olivolja. Tillaga i ugnen i 200 grader, rödbetorna ska ha lite motstånd då de är klara. Lägg upp betorna och strö över chevréost, rostade pinjenötter samt basilika. Ringla över lite olivolja samt honung/agavesirap samt salt och peppra.

Salta och peppra köttet. Stek det på hög temperatur i lite olja, tillsätt smör det sista. Låt köttet få en fin yta på båda sidorna och låt sedan köttet vila, innan du skär det i skivor och serverar till rödbetorna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s