Klassisk nyårsmeny: Toast Skagen

20131228-164707.jpg

Toast Skagen är ju en riktig klassiker på nyårsmenyn och det är ju så himla gott! Tips för en riktigt god Toast Skagen är en egengjord majonnäs, bra räkor och att toppa med löjrom och riven pepparrot.

Toast Skagen 6 personer

ca 1 kg räkor med skal, 2 dl majonnäs, 2 msk crème fraiche, 1-2 msk hackad dill, citron salt, peppar, sex skivor valfritt rostat bröd, 100 g löjrom, riven färsk pepparrot, dillkvistar till garnering

Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda räkorna med majonnäsen och crème fraichen och smaka av med salt, peppar samt en skvätt citronsaft. Förvara röran i kylen fram till servering och lägg i dillen strax innan servering. Rosta brödet i pannan med lite smör, i brödrost eller i ugnen. Lägg röran på brödet och garnera med löjrom, riven pepparrot, dillkvist samt citron.

Grundrecept majonnäs: 2 äggulor, 3 dl neutral olja, 1 msk vinäger, 1 tsk dijonsenap, salt, peppar.

Blanda ägg, vinäger och äggulor. Häll i oljan försiktigt under kraftig vispning. Det är viktigt att oljan och äggen har samma temperatur. Smaka av med salt och peppar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s