Chokladkräm

20131228-223306.jpg

Väldigt enkel dessert som passar både till fredagsmyset och till finmiddagen. I orginalreceptet från Tom Sjöstedts Äntligen Helg görs krämen på mjölkchoklad, men jag använde mig av mörk choklad. Använder du mjölkchoklad kan du ta mindre mängd grädde än i receptet nedan. Tillbehören kan varieras efter smak och efter det man har hemma.

Chokladkräm 4 personer

Chokladkräm: 200 g mörk choklad, 2 dl grädde. Tillbehör: Rostade hasselnötter, apelsinfiléer, apelsinskal, bär.

Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och vispa sedan ner grädden i chokladen så den smälter. Häll upp i t.ex. en djup tallrik, ställ kallt och servera med tillbehören.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s