Variant på vietnamesisk kycklingsallad

20131227-222753.jpg

Denna sallad är en av mina absoluta favoriträtter och jag rekommenderar den verkligen! Det är en fräsch sallad som man kan äta hur mycket som helst av. Tänk på att inte salta rätten, då sojan och fisksåsen ger mycket sälta. Balansera sältan med lime och lite sötma. Salladen kan varieras beroende på vad man har hemma och idag använde vi oss av rödkål och hjärtsallad som fanns kvar hemma, men vitkål eller salladskål passar lika bra. Jag har lagt upp en liknande sallad förut, receptet hittar du här.

Vietnamesisk kycklingsallad 4 personer

Kyckling: 800 g kycklingben/klubbor, ½ hackad chili, skal från 1 lime, 2 hackade vilöksklyftor, 1 tsk malen ingefära, 1 tsk malen koriander, 1 msk honung, 1 tsk salt, svartpeppar, 1 msk sesamfrön

Sallad: , ½ rödkålshuvud, 6 morötter, 2 huvuden hjärtsallad eller ½ huvud salladskål, 2 lökar, 1 msk sesamfrön, 1 lime, olja

Vietnamesisk sås: saft från 2 lime, 1 hackad chili, 2 hackade vitlöksklyftor, 2 tsk riven färsk ingefära, ½ dl hackad färsk koriander, ½ dl japansk soja, 2 msk fisksås, 1 tsk sesamfrön, peppar, lite råsocker eller honung

Lägg kycklingen i en ugnsform och smaksätt med ingredienserna ovan. Gnid in ingredienserna noga så att hela kycklingbitarna får smak. Tillaga i cirka 200 grader i ugnen i ca 20-30 mintuter. Tag ut ur ugnen och låt svalna. Tag bort kycklingköttet från benen. Strimla kål, sallad och lök. Skär morötterna i tunna stavar. Fräs grönsakerna hastigt i olja och smaksätt med lime. Grönsakerna ska vara krispiga. Lägg upp på ett fat och strö över kycklingen. Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål. Servera salladen med sås, hackad koriander och sesamfrön.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s