Pulled lamb

20131222-120415.jpg

Igår testade vi att tillaga lamm på låg temperatur i ugnen. Vi serverade lammet med pico de gallo (tomatsalsa), ugnsgillade tomater, sötpotatis, rostad lök samt kryddig rödvinsreduktion. Testa även att servera med en bbq-sås!

Pulled lamb

Rubb: kanel, malen nejlika, malen kryddpeppar, malen ingefära, lökpulver, chilipulver, timjan, rosmarin, vitlökspulver, socker, salt, peppar

Glaze: Olja, honung, citronsaft + skal, kryddor från rubben, färsk ingefära, färsk chili, vitlök

Vi använde oss av en lammfiol och tillagade lammet i ugnen, men går bra att använda annat kött med ben. Gnid i lammet i rubben och tillaga i 120 grader i ca 5 timmar, tills lammet lossar från benet. Vänd köttet efter cirka två timmar. Pensla på glazen sista timman och låt köttet vila i folie då du tagit ur det ur ugnen. Drag isär köttet med en gaffel och servera. Vi gjorde en rödvinsreduktion, på lite av glazen, rött vin, fond samt lite råsocker, som vi sedan hällde över köttet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s