Morots- och palsternacksmos

20131216-210322.jpg

Ett smakrikt mos som passar till all husmanskost. Idag var vi lata och serverade moset med ekologisk falukorv och Jonas senap.

Morots- och palsternacksmos 4 personer

10 morötter, 8 palsternackor, 5 dl grädde, salt, vitpeppar, svartpeppar, malen muskot, eventuellt persilja

Tärna rotsakerna till små bitar och lägg i en kastrull. Häll på grädde så det precis täcker och salt och peppra. Låt sjuda tills rotsakerna är mjuka och nästan faller isär. Häll av grädden i en skål, mixa rotsakerna till ett mos. Jag gillar när det är kvar lite bitar i moset, men det är ju en smaksak. Häll i lite av grädden tills du fått rätt konsistens och smaka av med mer muskot och eventuellt mer salt och peppar. Toppa med lite persilja.

20131216-210529.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s