Adventsfika

20131214-215934.jpg

Imorgon är det tredje advent och ett tips till adventsfikat är denna snabb-bakade saffranskaka som jag lagt ut tidigare. Servera som den är eller med lite grädde och lingon.

Saffranskaka (glutenfri)

125 g rumstempererat smör, 1,25 dl honung, 3 dl mandelmjöl, 3 msk bakpulver, 1 paket saffran, 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver, 4 ekologiska ägg, smör och finhackade nötter till formen

Rör smör och honung till en smet och tillsätt saffran samt vanilj. Tillsätt bakpulver och mandelmjöl och rör om till en smet. Rör till sist i äggen ett i taget. Häll i en smörad och nötad form. Grädda mitt i ugnen (175 grader) i 25-30 minuter.

Låt kakan svalna och garnera med t.ex. lingon, nejlikor och rostade kokosflan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s