Pizza

20131210-204438.jpg

Idag gjorde vi pizza. Jag har lagt ut pizzarecept tidigare, men detta har lite färre ingredienser. Denna botten är glutenfri, men man kan givetvis välja en annan botten om man vill.

Pizza 4 stycken

Pizzabotten: 200 g smakrik ost, 8 ekologiska ägg, 1 ½ dl grädde, 3 msk fiberhusk, 2 krm salt.

Vispa ägg, grädde och fiberhusk. Tillsätt riven ost och salt och låt svälla i några minuter. Bred ut på bakplåtspapper till fyra små pizzor. Förgrädda i cirka 15 minuter i 175-200 grader (receptet kommer härifrån).

Tomatsås: passerade tomater, hackad chili, pressad vitlök, basilika, salt, peppar, citronsaft, eventuellt lite riven muskot och hackad kapris

Fräs olja, vitlök och basilika i lite olivolja. Tillsätt tomaterna och kryddor, låt sjuda och smaka av. Bred tomatsåsen över den förgräddade bottnen.

Förslag på tillbehör: Mozzarella, tomater, champinjoner, basilika, pancetta.

Lägg på osten först och strö sedan över övriga ingredienser. Höj temperaturen till 200 grader och grädda tills pizzan fått fin färg. Spara lite av mozzarellan att lägga på då pizzan nästan är klar och basilikan till att lägga på efter gräddningen. Servera med pizzasallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s