Saffranskaka (ej glutenfri)

20131208-094711.jpg

Tidigare har lagt upp receptet på en saffranskaka bakad på mandelmjöl och honung. Denna saffranskaka är en mer traditionell variant med vetemjöl och socker.

Saffranskaka (ej glutenfri)

2 ägg, 3 dl socker, 200 g smör, 4 dl vetemjöl, 1 paket saffran, 1 1/2 dl mjölk, 2 tsk bakpulver, 1dl lingon, smör och ströbröd till formen

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret. Tillsätt smör, mjölk och saffran till äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Tillsätt lingonen och häll sedan smeten i en smörad och bröad form. Grädda i 175 grader i cirka 45 minuter i nedre delen av ugnen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s