Rödkålscoleslaw

20131208-172249.jpg

Just nu står det Jerk chicken i ugnen och till den kommer det att serveras denna fräscha coleslaw gjord på rödkål, morötter och lime.

Rödkålscoleslaw 4 personer

1/2 rödkålshuvud, 4 morötter, 1 msk olivolja, 1 lime, 1 tsk vinäger, 1 msk dijonsenap, 1 dl majonnäs (se nedan), salt, peppar.

Riv kålen och morötterna. Blanda olja, vinäger, limesaft, senap och majonnäs till en dressing. Häll dressingen över kålen och morötterna och smaka av med salt och peppar.

Majonnäs: vispa två äggulor med 1 msk dijonsenap och 1 tsk vinäger. Häll försiktigt i ca 2 dl neutral olja under kraftig vispning. Det är viktigt att äggulorna och oljan har samma temperatur.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s