Jerk chicken

20131208-202354.jpg

Jerk chicken är en jamaicansk kycklingrätt och detta är min tolkningen av rätten.

Jerk chicken 4 personer

1 stor hel kyckling

Rubb: 2 krm malen nejlika, 1 tsk ingefära, 1 tsk spiskummin, 1 tsk kanel, 1 tsk mald kryddpeppar, 1 tsk chilipulver, 1 tsk salt, 1 tsk malen svartpeppar.

Kryddsmör: 1/2-1 dl rumstempererat smör, 1/2 hackad chilifrukt, rivet skal från 1 citron, 3 pressade vitlöksklyftor, salt, peppar, eventuellt någon ört.

Blanda smöret med övriga ingredienser till kryddsmöret. Fördela smöret under skinnet på den hela kycklingen med hjälp av fingrarna. Blanda kryddorna till rubben och gnid in runt om hela kycklingen. Ställ in i ugnen i 1-1,5 h (beroende på storlek på kycklingen) i cirka 150-175 grader. Vänd kycklingen efter halva tiden. Låt kycklingen svalna innan du styckar den. Servera med t.ex. rödkålscoleslaw.

20131208-174459.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s