Het chili

20131201-211112.jpg

Söndagar är den perfekta dagen för långkok. Detta är en het chili på nötkött som ska stå och puttra i flera timmar. Receptet har sin grund i Beef Chili som finns i Jonas Crambys TexMex från grunden, en bok som verkligen rekommenderas för er som gillar TexMex.

Het chili 4 personer

1 kg högrev, 6 vitlöksklyftor, 1 torkad hel chipotlechili, 1-2 torkade chilis eller 1 msk achochilipulver, 2 färska röda chilis, 1 msk chilipulver 1 msk spiskummin, 2 tsk torkad koriander, 2 tsk oregano, salt, peppar, 33 cl ljus öl, oxbuljong/fond, olja.

Det är massa olika typer av chili i detta receptet, har man inte alla sorter  kan man bara ta mer av någon annan.

Putsa köttet och skär det i tärningar. Tag den torkade chilin och koka i lite vatten i några minuter. Mixa sedan den torkade chilin ihop med vätskan så du får en chilipasta. Tag bort skaften och kärnorna innan du kokar chilin. Stek köttet i olja tills det fått en fin färg, tänk på att steka lite i taget och att köttet ska vara rumstemperarat. Tillsätt färsk hackad chili och hackad vitlök och fräs med köttet någon minut. Tillsätt alla torra kryddor och häll sedan över ölen och eventuellt lite vatten så det knappt täcker köttet. Lägg i fond eller buljong och låt chilin sjuda under lock i ca 3-4 timmar. Köttet ska falla isär och vätskan skall ha reducerats.

Servera chilin med valfria tillbehör. Några förslag är lime, riven ost, crème fraiche, majs, tomatsalsa, mangosalsa och tortillabröd. En guacamole till är ju inte helt fel det heller 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s