Jonas julsenap

20131203-214926.jpg

Det har blivit en tradition att Jonas gör senap varje jul. Det är en sötstark och grovkornig senap som är jättegod på skinksmörgåsen eller till grynkorven.

Jonas julsenap

1 påse gula senapsfrön, 1 påse bruna senapsfrön, 2 dl Colemans senapspulver, 2 dl socker, 3 msk honung, 4 msk ättika, 4 msk kaffe

Blötlägg senapsfröna i vatten i ett dygn. Mortla sedan fröna till önskad grovhet. Blanda ihop med övriga ingredienser och låt vila några dagar i kylen för rundare smak. Vill du ha en mildare senap kan du ta mindre mängd bruna senapsfrön.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s