Lammracks med sötpotatis och rödvinssky

20131116-092819.jpg

Med bra råvaror behöver man inte så många ingredienser för att det ska bli god mat. Detta recept är dessutom superenkelt och går supersnabbt.

Lammracks med sötpotatis och rödvinsky

Skurna lammracks, vitlök, salt, peppar, torkad timjan, sötpotatis, rödvin, sötma (honung, socker eller balsamicovinäger) färsk timjan, haricots verts, smör.

Skala sötpotatisen och skär i små tärningar. Lägg i vatten fram till tillagningen. Låt köttet stå framme så att det är rumstemperat. Gnid in lammet i salt och peppar. Stek i smör på ganska hög värme så att racken får en fin yta. Tänk på att steka lite kött åt gången, annars blir köttet lätt kokt istället för stekt. Stektiden beror på tjocklek och hur välstekt man vill ha köttet, men några minuter på varje sida räcker. Tillsätt färsk timjan och vitlök de sista stekminuterna. Tag ur köttet och låt det vila. Häll i lite rödvin i pannan du stekt lammet och låt sjuda ihop till en god sky. Smaka av med torkad timjan, salt, peppar, eventuellt lite vatten och sötma efter smak.

Smörstek sötpotatisen i en panna, det räcker med några minuter, annars blir potatisen mosig. Koka haricots vertsen en kort stund i saltat vatten, häll av vattnet och rör ihop bönorna med en stor klick smör.

Hoppas det smakar! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s