Pannbiff med gräddsås

20131125-214901.jpg

Idag har vi haft finbesök! Det serverades gammal hederlig svensk husmanskost; pannbiff med gräddsås och stekt lök.

4 personer

Biffar: 600 g blandfärs, 1 gul lök, 1 ägg, 1/2 dl vispgrädde, salt, svartpeppar, vitpeppar

Gräddsås: 3 dl grädde, smör, salt, peppar, eventuellt lingonsylt

Tillbehör: morötter, haricots verts, gula lökar

Biffar: Riv löken till biffarna. Blanda blandfärsen med löken och rör i ägg samt vispgrädde. Smaka av med salt och mycket peppar. Forma färsen till biffar och stek i rikligt med smör. Stek några biffar i taget på hög värme så att du får en fin yta, sänk värmen och låt biffarna bli genomstekta. Du kan även låta biffarna bli klara i ugnen (ca 80 grader).

Gräddsås: Häll i lite vatten i pannan du stekt biffarna i och använd skyn till såsen. Låt skyn sjuda med grädden tills såsen reducerats. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite lingonsylt för att få lite sötma.

Tillbehör: Koka morötterer i saltat vatten och tillsätt haricots vertsen de sista minuterna. Häll av och lägg på en klick smör. Skär löken i ringar och stek i smör tills de blivit mjuka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s