Bladspenatlasagne

20131120-224436.jpg

Idag har jag haft kära vänner på besök. Det bjöds på bladspenatlasagne och lingonglass. Lasagnen är glutenfri och kan även göras med zucchini.

Bladspenatlasagne 6 personer

Tomatsås enligt nedan, 500 g blandfärs, salt, peppar, vitlök, bladspenat, 300 g smakrik hårdost, 500 g mozzarella, färsk basilika

Bered tomatsåsen enligt receptet nedan (idag gjordes den utan sardeller och oliver). Stek blandfärsen lite i taget och smaka av med salt, peppar och vitlök. Låt tomatsås och färs sjuda i 15-30 minuter. Riv ost och skriva mozzarellan (spara lite av mozzarellan). Varva köttfärssås, ost och bladspenat.  Grädda lasagnen i ca 20-30 minuter 200 grader. Toppas med mozzarella och basilika. Låt gärna lasagnen stå lite innan servering.

Servera med en god sallad och parmesanost.

Grundrecept till en stor gryta tomatsås

Kaprisen, oliverna och sardellerna ger en god sälta, men man kan utesluta dom om man vill. Även det vita vinet kan uteslutas eller ersättas med rött vin eller mer citronsaft. Vinet och citronen gör att tomatsåsen får en god syra.

2 kg ekologiska krossade tomater, 1 dl tomatpuré, olivolja, 1 st chili, 4 st vitlöksklyftor, ca 3 dl vitt vin, citronsaft, örter, salt, peppar, 1 msk kapris,  6 sardeller,  1/2 dl kalamataoliver, riven muskot

Fräs hackad vitlök och chili i lite olivolja. Tillsätt hackade örter, tomatpuré och en skvätt citronsaft. Häll på tomaterna och vinet och smaksätt med salt, peppar, muskot, hackad kapris, sardeller, oliver samt mer örter. Låt tomatsåsen puttra i 1/2-1h.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s