Rimmad pilgrimsmussla med ärtkräm

20131117-121054.jpg

Jonas är förrättsexperten här på Rådmansgatan. För er som tycker det låter konstigt med rimmad pilgrimsmussla lovar jag att det va supergott! Ärtkrämen och gurkdressingen kan förberedas i förväg. Receptet nedan är för 4 personer.

Rimmad pilgrimsmussla

4 pilgrimsmusslor, 1 tsk salt, 1 tsk socker

Strö ut hälften av sockret och saltet på en tallrik. Skär musslorna i tunna skivor och lägg på en tallriken, strö över resten av sockret och saltet. Låt rimmas i kylen i 30 minuter.

Ärtkräm

1 dl frysta gröna ärtor, crème fraiche, dill. ärtskott, pepparrot, salt. peppar, citron, olivolja

Koka ärtorna, häll av och låt svalna. Lägg ärtorna i en mixer. Vispa lite crème fraichen fluffigt och tillsätt ca 1 msk till ärtorna. Mixa. Tillsätt dill, ärtskott, riven pepparrot, salt och peppar efter smak och mixa till det blir en len kräm. Droppa i lite olivolja och citronsaft

Gurkdressing

1/4 gurka, 1 citron, 1 msk olivolja, salt och peppar

Skala gurkan och ta ur kärnhuset, hacka till smått. Tillsätt skal och saft från en citron, olivolja och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

Tillbehör

Dill, ärtskott, löjrom

Varva den rimmade pilgrimsmusslan med ärtkräm. Ringla över gurkdressingen och garnera med dill, ärtskott och löjrom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s