Citron- och apelsinglass

20131117-101520.jpg

Denna glass är gjord på mascarponeost, citron och apelsin. Det gör den till en väldigt krämig och syrlig glass.

Citron- och apelsinglass

3 dl ekologisk grädde, 150 g mascarponeost, 2 äggulor, 1 tsk äkta vaniljpulver, 1-2 citroner, 1 apelsin, honung

Vispa grädden ganska hårt. Tillsägg ost, äggulor, vanilj, saft + rivet skal från frukterna samt honung. Mängden citrusfrukt och honung beroende på hur söt och syrlig du vill ha glassen. Rör om glassen och frys in i en stor form. Har du glassmaskin kan du givetvis använda den, annars går det bra att ställa glassen i frysen och röra om regelbundet, helst var 20:e minut. Ställ fram strax innan servering och tag hjälp av en sked doppad i varmt vatten om du vill göra kulor av glassen.

Glassen serverades med en chokladsås och lite hackade rostade nötter.

Tillbehör:

Chokladsås: Jag smälte lite mörk choklad och blandade i kakao, lite sirap och lite socker efter smak. Häll i lite grädde och du vill ha såsen lite mer rinnande.

Rostade nötter: Jag rostade hackade hasselnötter och mandlar i en stekpanna ihop med lite vanilj, kanel och kardemumma.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s