Jordärtskockssoppa

20131111-211958.jpg

4 portioner

900 g jordärtskocka, 1 liten lök, 3 vitlöksklyftor, 3 dl vitt vin, kyckling eller grönsaksbuljong, 3 dl grädde, timjan, salt, peppar, smör

Tillbehör: bacon, parmesanost och färsk timjan/persilja

Fräs finhackad lök och vitlök i lite smör. Tillsätt skalad och delad jordärtskocka. Tillsätt det mesta av vinet och buljong så det täcker jordärtskockorna och låt sjuda tills skockorna är mjuka. Mixa soppan och smaka sedan av med grädde, salt, peppar, timjan och ev. mer vin. Värm soppan och servera med knaprig bacon, parmesankrisp (riv ost och tillaga i ugnen) samt färska örter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s