Mintchokladkaka

20131104-210949.jpg

Denna chokladkaka ska helst göras någon dag innan servering. Den är ganska mastigt chokladig och serveras med en stor klick grädde. Precis i min smak 🙂

Mintchokladkaka

250 g mörk choklad med mintsmak (ca 70%), 150 g smör, 5 ekologiska ägg, 1 tsk vaniljpulver, grädde,  hallon eller andra bär.

Smält försiktigt choklad och smör. Vispa äggulor och vaniljpulver fluffigt. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Rör samman den svalnade chokladsmeten med äggulesmeten och till sist äggvitorna. Häll i en springform med bakplåtspapper i botten och smörad på sidorna. Baka i 160 grader i ca 20 minuter. Låt stå svalt, helst ett dygn innan servering. Garnera med hallon och mynta.

Receptet kommer från Klara Desser

Annonser

2 tankar om “Mintchokladkaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s