Fredagsmys

20131025-231506.jpg

Det var tänkt som något snabbt och enkelt, men blev ändå ett litet projekt. Det är så det brukar gå till när vi ska laga mat. Tur att det hann bli klart till idol, för idag vart det fredagsmys i soffan som gällde.

Vi köpte färsk torskfilé som fick ångkoka i ugnen med folie till 52 grader med vitt vin, färsk fänkål, massa smör, dill, salt och peppar.

Kokade en räkfond på räkskal, svettad lök och vitt vin. Silade bort skalen och lät fonden reducera med grädde, vitt vin, salt och peppar.

Fisken serverades med smörfrästa morötter, sparris och fänkål samt toppades med hackade ägg och räkor. Tanken var att vi skulle servera med nyriven pepparrot, men det glömde vi köpa, tur att det blev gott ändå 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s