Omelett de Lux

omelettred

I söndags åkte vi ut till Moster Susannes ekoägg. Glada hönor, goda ägg och bra priser, åk dit!

Med kylen full av ägg fick det bli omelett till middag. Omelett är underskattat, med lite goda tillbehör blir det en riktigt god och enkel måltid.

Grund: 6 ägg, ½ tsk salt, peppar, ½ dl grädde, 1 riven vitlöksklyfta, färsk basilika och riven muskot

Topping: ibericoskinka, parmesanost, tomater, mer basilika, avokado och en skvätt god olivolja.

Då jag gör omelett rör jag ihop alla ingredienserna till grunden och häller i en stekpanna med smör. Rör sedan om tills äggen koagulerat, sänk temperaturen och låt omeletten stå och binda ihop sig och få en fin yta under. Riv över lite parmesan och toppa med skinka, tomater, avokado, basilika och olja. Supergott!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s